Spring naar inhoud

EFT relatietherapie

EFT relatietherapie

In relatietherapie werk ik met de methode "Emotionally Focused Therapy". EFT richt zich op de manier waarop jullie je emotioneel verbinden. In het begin van een relatie is deze verbinding aanwezig. Mensen horen elkaar, luisteren naar elkaar. Er is een gevoel van veiligheid : ‘als er iets gebeurt, kan ik op jou vertrouwen’.

Door verschillende oorzaken kan dat verminderen of zelfs verdwijnen. Door het ontbreken van de verbinding, kan de ene partner reageren met boosheid en verwijten. De andere partner reageert terug met boosheid en agressie. Een andere manier van reageren is zich angstig terugtrekken . Wat ook kan gebeuren dat beide partner maar niets meer zeggen. Uit angst het nog erger te maken.

Mensen zijn zich niet meer bewust van de behoefte die ze eigenlijk hebben in de relatie.

In therapie zoeken we naar  deze laag. De aandacht hierbij ligt voornamelijk op de emoties en hierdoor ontstaat inzicht in de patronen. EFT helpt partners hun hechtingsbehoeften en hechtingsangsten te voelen en over te brengen, waardoor er ruimte ontstaat weer met liefde en medeleven te reageren. Zo kunnen partners zich opnieuw verbinden met elkaar.

Ik werk met veel plezier en voldoening met deze methode die mij en mijn cliënten een nieuwe manier van kijken leert.